Informatie over muziek therapie

Steeds meer kinderen maken gebruik van muziektherapie, maar wat is het nu eigenlijk? Het is een vorm van therapie waarbij muziek in wordt gezet zodat je emoties leert uiten. Je krijgt hierdoor ook inzicht in je eigen gedachten en je leert experimenteren met je gedrag. Er wordt steeds meer muziek gebruikt, je kunt luisteren naar muziek of zelf muziek maken.

Als het over de actieve muziektherapie gaat dan mag je zelf muziek maken of je gaat zingen. Hierbij worden je dan oefeningen aangeboden en die zijn gebaseerd op bepaalde situaties die je mee hebt gemaakt of die je mee kunt maken. Alles hangt samen met je hulpvraag en zo leer je jezelf ook beter kennen. Een andere soort is receptieve muziektherapie en dan luister je naar muziek. Je staat hierbij stil bij je gevoelens en je kunt herinneringen ophalen met muziek.

Deze vorm van therapie kan voor kinderen en volwassenen. Het gaat over het uiten van emoties en het omgaan met je emoties, het opbouwen van vertrouwen, je kunt inzicht krijgen in je denken, voelen en handelen en je leert je eigen behoeften kennen. Je kunt leren je vaardigheden te verbeteren op sociaal gebied, bij kinderen kan de taal ontwikkeling worden gestimuleerd en je kunt het spraakvermogen na een beroerte verbeteren. Deze therapie zorgt voor goede resultaten, het is een leuke manier om jezelf te leren kennen. Aan de hand van muziek kun je namelijk erg veel leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>